Over KOMOK

KOMOK is ontstaan uit eigen ervaringen.

Davino Verhulst

“In oktober 2015 kregen we de vreselijke diagnose kanker bij ons toen 10maand oude dochtertje. Naast je eigen verdriet en angst word je tegelijk nog eens ondergedompeld in een wereld die daarvoor heel erg ver weg was. De ziekenhuisafdeling waar je nooit zou passeren wordt ineens je “thuis”.
Na 9 maanden te wonen op Gasthuisberg Leuven zagen we de tekortkomingen.
Het dagelijkse comfort voor ouders, die dag in dag uit bij hun kind zijn, is ver zoek. Goede bedden, een tafel om aan te eten, een plaats om even rustig te zitten terwijl je kind slaapt, voldoende werkende babyfoons,… Zoveel dat ontbreekt om die zware periode draaglijker te maken.
Maar vooral voor de kinderen moet het anders. Het ziekenhuis en de afdeling doen hun uiterste best om de situatie draaglijker te maken, maar dit is niet voldoende. Zo is het speelzaaltje, waar kinderen kunnen knutselen en tekenen, voor de allerkleinsten maar ook voor de grotere kinderen, pubers en bijna volwassenen geen bezigheid.
Daar willen we verandering in. Iedere ouder, elk kind van elke leeftijd moet er de tijd zo goed als mogelijk kunnen doormaken. Want ze maken al zoveel mee.”

Christophe Stienlet

“Ik kan niet ontkennen dat mijn vriendschap met Davino een bijzonder grote rol speelt in dit verhaal. Na een tijdje leer je dan de twee dames kennen achter de man in familie Verhulst. De ene is een vrouw met de mooie glimlach. Altijd! In alle omstandigheden, en die zijn er… De andere jongedame is zeer jong en draagt nu al een verhaal met zich mee. Een mirakel voor de wetenschap. De lijdensweg van dit gezin, dat spijtig genoeg gedeeld wordt door velen, raakt een mens. Een mens zoals ik, die zich niet kan inbeelden wat dit allemaal betekent… Vriendschap wordt liefde! Elena wordt ‚onze’ dochter, en daarom wordt haar strijd ‚onze’ strijd!”

Willy Van Craen

“Ik heb Davino via Christophe een paar keren ontmoet.
Het verhaal van Elena werd me verteld.
Christophe wou persé zijn twee beste vrienden Davino en ik, samenbrengen voor iets speciaals.
Ik ben toen naar Gasthuisberg gegaan en heb Elena een bezoekje gebracht.
De vonk is toen overgeslagen. Als je dan ziet hoe een kindje van 1 jaar en acht maanden je aankijkt…
En hoe de papa met grote liefde en geduld Elena eten geeft…
Zo ontstond daar het KOMOK-verhaal!”

Door deze situatie en ervaringen zijn Davino, Christophe en Willy gaan samen zitten en is KOMOK ontstaan. Gesteund door vele mensen bestaat KOMOK uit een team dat er volop voor gaat om zijn doel te bereiken.

Niets is mooier dan een lach te krijgen van een zwaar ziek kind, dat gesteund wordt door zijn ouders. Van hun te helpen in de moeilijkste periode… Daar doen we het voor.